Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Δωρεάν Πρόγραμμα Υπολογισμού Κοινοχρήστων 3ο Μέρος

  Φτάσαμε και στο τελευταίο μέρος παρουσίασης της εφαρμογής μας. Αφού συγκεντρώσαμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον υπολοισμό των κοινοχρήστων μπορούμε πλέον να τα εξάγουμε και σε εκτυπώσιμη μορφη.
  Ας δούμε την φόρμα με το ιστορικό των κοινοχρήστων:

 
   Σε αυτή επιλέγουμε τον μήνα και το έτος και στην συνέχεια πατάμε το κουμπί "Υπολογισμός" για να εμφανιστούν οι καταχωρημένες δαπάνες ανά διαμέρισμα. Εννοείται ότι αν για κάποιο μήνα δεν έχουν καταχωρηθεί δαπάνες το αποτέλεσμα θα είναι 0.
   Στο κάτω δεξιό τμήμα της φόρμας υπάρχει ένα πλαίσιο επιλογών που περιέχει 2 κουμπιά με εκτυπώσεις και ένα για τις ανακοινώσεις. Ας ασχοληθούμε πρώτα με το κουμπί "Ανάλυση Ανακοινώσεων".
  Πιέζοντάς το μια φορά ανοίγει η φόρμα με τις ανακοινώσεις που θέλουμε να εμφανίζονται στον αντίστοιχο μήνα και έτος στα έντυπα που θα μοιραστούν στους ενοίκους (ειδοποιητήριο) και στην συνολική κατάσταση:

  
   Στο συνημμένο παράδειγμα βλέπουμε ότι στα ειδοποιητήρια και στην συνολική κατάσταση για τον μήνα Απρίλιο του 2012 θα εμφανιστεί το αναγραφόμενο μήνυμα.
   Επιστρέφοντας και πάλι στην φόρμα με το ιστορικό υπολογισμού κοινοχρήστων και συνεχίζοντας με τις εκτυπώσεις, έχουμε το κουμπί με την ετικέτα: "Εκτύπωση Συνολικής Κατάστασης" όπου πιέζοντάς το και έχοντας επιλέξει μήνα και έτος στην φόρμα θα εμφανιστεί η συνολική κατάσταση κοινοχρήστων σε μορφή .pdf και σαν κλασική έκθεση της access (για να μπορεί ο χρήστης να κρατάει αρχείο των καταστάσεων κοινοχρήστων σε  ξεχωριστό φάκελο).
   Συνεπώς, η συνολική κατάσταση θα έχει την ακόλουθη μορφή:


   Ενώ το ειδοποοιητήριο για κάθε χώρο-ένοικο θα έχει την ακόλουθη μορφή:


   Εκτός της ξεχωριστής ανάλυσης των εξόδων στο κάτω μέρος υπάρχει η απόδειξη πληρωμής με τις υπογραφές ενοίκου και διαχειριστή βεβαιώνοντας το ποσό που πληρώθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου